Verkoop-verhuurdossier

Vastgoeddossier en publiciteitsstrategie: de basis voor een geslaagde vastgoedmissie

Bij de opstelling van verkoop- of verhuurdossiers komt een pak administratie kijken. Maar maak je geen zorgen. Het opvragen van alle wettelijke verplichte attesten behoort dan ook tot het takenpakket van vastgoedkantoor AccentA. Een gedetailleerde pandbeschrijving en professioneel fotomateriaal maken het dossier compleet. Vervolgens bepaalt AccentA de publiciteitsstrategie. De vraag die daarbij centraal staat: via welke kanalen en naar welke doelgroepen wordt het pand gericht? Dat kan gaan van de klassieke gedrukte media, over publicatie op de eigen AccentA-website en alle belangrijke immobiliënsites, tot posts op sociale media. Indien gewenst wordt er een individuele website voor de eigendom opgezet. Tot slot doet Immo AccentA ook gerichte e-mailings naar een uitgebreid klantenbestand om hen te informeren over de nieuwste aantrekkelijke aanbiedingen.

Van vakkundige plaatsbezoeken, naar professionele onderhandelingen, tot het finale bod

Werd de interesse van potentiële kopers gewekt tijdens een van de georganiseerde bezoeken? Tijd voor onderhandelingen. Dit gebeurt steeds in samenspraak met de eigenaar(s). Bij een effectief bod heeft de eigenaar altijd het laatste woord. Bovendien wordt het bod onderworpen aan een financiële haalbaarheidsstudie. Vervolgens wordt overgegaan tot de effectieve aanvaarding van het bod door de eigenaar. Wanneer de verkoper en koper een akkoord bereiken over het bedrag, bereidt Immo AccentA de verkoopovereenkomst voor.

Verkoopovereenkomst: alle partijen op dezelfde lijn

Ga je akkoord met het uitgebrachte bod? Dan maakt Immo AccentA de verkoopovereenkomst (compromis) op. Om discussies te vermijden zorgt de dossierbeheerder ervoor dat elk verplicht detail opgenomen wordt. Dat kan gaan over een mogelijke doorkruising van jouw woning door de rooilijn, over eventuele bouwovertredingen, of over een mogelijke bestemmingswijziging. Ook antwoorden op vragen als ‘wordt het huis bemeubeld verkocht of niet? Zijn de zonnepanelen al dan niet inbegrepen?’, worden in het dossier verwerkt. De overeenkomst wordt ruim voor de afgesproken ondertekeningsdatum verstuurd naar de verkoper, koper en betrokken notarissen. Indien alle partijen de inhoud goedgekeurd hebben, wordt de overeenkomst door de koper en verkoper in een kantoor van Immo AccentA ondertekend. De verkoopovereenkomst vormt de basis voor de notariële akte. Er zitten maximum vier maanden tussen de ondertekening van de verkoopovereenkomst en de notariële akte. Men spreekt dan van het verlijden van de akte, ofwel het voorlezen en tekenen van de akte op het kantoor van één van de notarissen, in het bijzijn van alle betrokken partijen.

GEVARIEERD AANBOD
PERSOONLIJKE AANPAK
FLEXIBILITEIT
DYNAMISCH TEAM
Gratis Waardebepaling