Appartement verkopen Brussel

Ben je de eigenaar van een appartement in onze hoofdstad en wil jij je appartement verkopen in Brussel? Dan reken je best op de professionele expertise van een ervaren vastgoedmakelaar. Er moeten namelijk een heleboel formaliteiten geregeld worden wanneer je een appartement wil verkopen. Zo moet er eerst een waardebepaling van het appartement in Brussel gebeuren. Nadat de correcte prijs is vastgesteld, wordt er een verkoopdossier opgesteld. In dit dossier verzamelen we alle nodige gegevens over het vastgoed, zoals vastgesteld door de Belgische wetgeving. Daarna begint de zoektocht naar een geschikte koper die een interessant bod uitbrengt op je vastgoed.

Advies op maat
Gratis schatting

De procedure voor de verkoop van jouw appartement

Immo Accenta helpt je tijdens iedere stap van de procedure:

 • Correcte bepaling van de waarde van het appartement
 • Verzamelen van de benodigde documentatie
 • Opstellen van een compleet verkoopdossier
 • Jouw appartement adverteren op de vastgoedmarkt
 • Aantrekken en rondleiden van kandidaat kopers
 • Biedingen binnenhalen en vergelijken
 • Een officiële verkoopovereenkomst opstellen
 • De verkoop van je appartement afronden

Waardebepaling appartement Brussel

De eerste stap wanneer je een appartement wil verkopen in Brussel, is het bepalen van een correcte en haalbare vraagprijs. Immo Accenta komt bij je langs om alle gegevens van het pand samen te voegen. We onderzoeken jouw appartement in Brussel en geven je een duidelijk beeld van de correcte waarde. Om die waardebepaling te doen, maken we gebruik van vaststaande gegevens. De bewoonbare oppervlakte, het aantal slaapkamers, het bouwjaar, het renovatiejaar en andere extra faciliteiten zijn belangrijk bij het bepalen van de waarde van vastgoed. Ook de exacte locatie van jouw appartement in de hoofdstad speelt een rol en bepaalt mee de waarde van het vastgoed. Is jouw appartement gelegen op een interessante locatie, dicht bij het centrum van de stad? Dan is de kans groot dat de waarde van jouw appartement hoger ligt.

Dossier opstellen voor een appartement in Brussel

Om de verkoop van je appartement in Brussel in goede banen te leiden, stellen we een compleet verkoopdossier op dat alle nodige informatie over het appartement bevat. Een deel van deze documentatie wordt wettelijk bepaald, terwijl een ander deel dan weer wordt toegevoegd om jouw appartement aantrekkelijk aan te prijzen bij geïnteresseerde kopers. Vastgoed wordt veelal sneller verkocht wanneer het verkoopdossier er aantrekkelijk uitziet en zo compleet mogelijk is. Op die manier kunnen kandidaat kopers een goed geïnformeerde beslissing nemen wanneer ze een bod uitbrengen op jouw appartement in Brussel.

De wetgeving bij de verkoop van jouw appartement is niet onbelangrijk

Immo Accenta is op de hoogte van de Belgische wetgeving en de wijzigingen die daarin worden aangebracht. We assisteren je bij het vergaren van de nodige documentatie en zorgen ervoor dat je niet over het hoofd ziet. Zo kan jij makkelijk en zorgeloos je appartement in Brussel verkopen.

Deze verslagen en documenten zijn alvast verplicht bij de verkoop van een appartement:

 • Energieprestatiecertificaat (EPC verslag)
 • Bodemattest
 • Verslag van de keuring van de elektriciteitsvoorziening
 • Verslag van de keuring van de afvoer van afvalwater en riolering

Je appartement in Brussel zorgeloos verkopen

Als je denkt aan alle formaliteiten en wettelijke bepalingen die bij de verkoop van een appartement komen kijken, is het niet moeilijk om ontmoedigd te raken! Laat jezelf assisteren door een ervaren vastgoedmakelaar in je buurt. Immo Accenta heeft een ruim klantenbestand met geïnteresseerde kopers in je regio. We helpen je dan ook graag met het vinden van een geschikte koper voor jouw appartement.

Je appartement verkopen in Brussel? Neem contact met ons op. Wij staan aan je zijde tijdens iedere stap van het proces. Naast het samenstellen van het verkoopdossier zorgen we er ook voor dat jouw appartement op een aantrekkelijke manier wordt geïntroduceerd op de markt. We maken gebruik van verschillende kanalen om jouw appartement onder zo veel mogelijk geïnteresseerde ogen te krijgen! Zo verkoop je jouw appartement zonder zorgen, wetende dat je al het mogelijke hebt gedaan om een interessant bod binnen te halen voor jouw appartement.

GEVARIEERD AANBOD
PERSOONLIJKE AANPAK
FLEXIBILITEIT
DYNAMISCH TEAM
Gratis Waardebepaling